Designed by Veethemes.com

Recept: Pastechi karni

Na een lange tijd weg geweest te zijn van mijn blog ben ik eindelijk weer terug. Ik ben de afgelopen vakantie in Curacao geweest, en daar ga ik jullie natuurlijk nog wat over vertellen! Maar eerst vond ik het tijd om een heerlijk recept van de Antillianen met jullie te delen, namelijk het recept voor pastechi karni. Heerlijke gehaktpasteitjes, met het typisch Antilliaanse recept! In Curacao heb ik genoten van deze pasteitjes, en ik vond het tijd om ze zelf ook weer eens te maken. En als ik ze maak, dan deel ik ze bij de terugkomst op mijn blog natuurlijk ook graag direct met jullie!


Ingrediƫnten voor de vulling van de pastechi karni (pastei met gehakt):
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 fijngesneden ui
  • 1 paprika gesneden in blokjes
  • 2 eetlepels picalilly
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel mangochutney
  • 1 blikje tomatenpuree van 70 gram
  • 2 handjes rozijnen

Bereidingswijze:
Verhit olie in een pan en voeg de ui en paprika alvast toe. Na ongeveer 1 minuut voeg je de kerrie en komijnpoeder toe, en vervolgens ook het blikje tomatenpuree. Laat de rozijnen wellen in gekookt water. Gooi daarna het gehakt in de pan. Nadat het gehakt in de pan zit voeg je de 2 eetlepels picalilly, 1 eetlepel sojasaus en eetlepel mangochutney toe. Voeg als laatste de rozijnen toe. Meng dit goed door elkaar heen, zodra het gehakt klaar is, is het belangrijk dat je dit goed laat uitlekken in een vergiet.



Ingrediƫnten voor het deeg:
  • 750 gram bloem
  • 145 gram margarine
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 theelepels zout
  • 345 ml water
  • Olie (om het uiteindelijk in te bakken)

Bereidingswijze:
Mix de bloem, margarine, suiker en zout door elkaar heen en voeg beetje bij beetje water toe aan het mengsel. Kneed het deeg vervolgens een beetje met je handen en ga vervolgens weer verder met de mixer. Kneed het deeg nog even goed en bestuif het aanrecht met bloem, kneed nog even goed en laat het deeg vervolgens 1 uur lang rijzen in een kom met folie eroverheen. 




Bereidingswijze pastechi:
Stap 1: Na een uur rol je het deeg uit en maak je er kleine bolletjes van. (Bestuif het aanrecht wel met bloem, anders blijft het deeg vast plakken!)
Stap 2: Druk de bolletjes plat en gebruik een ravioli vormpje of maak de vormpjes zelf met je hand en een vork. Als je geen ravioli vormpje maak en je ze zelf maakt, kun je het beste rondjes drukken en die over elkaar vouwen.
Stap 3: Vul de vormpjes met gehakt/kaas. (Voordat je de pastei op elkaar vouwt is het belangrijk dat je de zijkanten besmeert met water, anders blijven ze niet goed aan elkaar plakken.)
Stap 4: Vul een pan volledig met olie en frituur de pasteitjes daarin.

Na het frituren van de pasteitjes in de pan zijn ze klaar, en is het tijd om te genieten van je heerlijke zelfgemaakte pasteitjes! Eet smakelijk.





0 reacties:

Een reactie posten

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!