Designed by Veethemes.com

Recept: Maizena koekjes

Ik vond het weer eens tijd voor een lekker recept! Vandaag heb ik een Surinaams recept voor jullie namelijk: Maizena koekjes! (Gomma koekjes) Het zijn luchtige, kruimelige koekjes je kunt ze vergelijken met zandkoekjes. Alleen dit is de Surinaamse versie en ze smaken ook iets zoeter. Veel mensen zijn gek op Maizena koekjes dus het is zeker het proberen waard!


Benodigdheden:
- 250 gram maizena
- 125 gram roomboter
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
- Suikermuisjes
- En eventueel een garneerspuit (maar dat hoeft niet perse)

Bereidingswijze:
Stap 1: Mix de roomboter, ei en suiker.
Stap 2: Voeg de vanillesuiker toe zodra je alles goed hebt gemixt.
Stap 3: Mix de roomboter, ei, suiker en vanillesuiker goed door elkaar heen.
Stap 4: Voeg tijdens het mixen steeds een beetje maizena toe.
Zodra je alles goed gemixt hebt krijg je zachte deeg.

Stap 5: Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 6: Maak zelf kleine bolletjes van het deeg of gebruik de garneerspuit.
Als je geen garneerspuit gebruikt volg dan de volgende stap:
Stap 7: Plaats je bolletjes op een bakplaat en druk ze plat met de achterkant van een vork.
Stap 8: Gooi de suikermuisjes over de koekjes heen.
Stap 9: Bak de koekjes nu 15 minuten in de oven.

Dan zijn je maizena koekjes klaar! Eet smakelijk..
PS. De koekjes moeten niet hard zijn maar juist zacht, zodat ze bijna smelten in je mond! Het is ook de bedoeling dat koekjes erg licht van kleur zijn.


Hebben jullie wel eens Maizena koekjes gegeten?

14 opmerkingen:

 1. Oh dat zien er heerlijke koekjes uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jaa lekker. Surinaamse versie is lekker maar de Marokkaanse ook. Dan komt er een laagje van chocolade en daarna cornflakes omheen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken dit niet maar het lijkt mij heel lekker. Ben ook heel benieuwd hoe dat smaakt in de mond omdat het koekje zacht moet blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hmm ik ben erg benieuwd naar deze koekjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 1 van mijn lievelings koekjes :-D daar kan ik wel van blijven eten haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb de koekjes gemaakt. Ze waren e het verrassend lekker en niet zwaar op de maag. Ik ga ze nog een keer maken want ik krijg morgen visite.
  Leuk,om te vertellen is dat mijn oudste zus toen ik jeen jaar of 10 was, ook maizenakoekjes maakte, ik wist het recept niet, nu heb ik het recept gelukkig! Ik wordt morgen 66 jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk.Ik kocht het altijd,maar zal het voortaan zelf maken,het was zo gepiept.Dit is het juiste recept.Dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Allemaal bedankt aan de heer Anderson Carl voor het helpen met mijn winst en het mogelijk maken van mijn vijfde opname. Ik ben hier om een geweldige levensveranderende kans met je te delen. het wordt Bitcoin / Forex-handelsopties genoemd. het is een zeer lucratieve onderneming waarmee u in een week maar liefst $ 2.570 kunt verdienen met een initiële investering van slechts $ 200. Ik ben het levende bewijs van deze geweldige zakelijke kans. Als iemand geïnteresseerd is in handelen in bitcoin of een andere cryptocurrency en een succesvolle transactie wil zonder verlies, laat het de heer Anderson Carl nu weten via Whatsapp: +1(252)285-2093 E-mail: andersoncarlassettrade@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Borrow money here Fast online loans under the most favorable conditions! 2% interest. Contact us via (Whats App) number:+917310847059 contact email id : sumitihomelend@gmail.com

  Mr. Sumiti.

  BeantwoordenVerwijderen

 11. GOEDE DAG, ik ben hier om u goed nieuws te brengen van PROF CINDY INVESTMENTS Leningaanbieding, blanco ATM-kaarten en Bitcoin-investeringen. Heb je geprobeerd een echte geldschieter te krijgen, ik kreeg mijn zakelijke lening van $640.000,00 van prof. Cindy Alberto VORIGE WEEK om een bedrijf op te starten. Heeft u een lege ATM-kaart of bitcoin nodig en was het een probleem om er een te krijgen? Hier is Prof Cindy Investments Blank ATM Card Offer, Lening Offer, Bitcoin/Recovery Offer gemakkelijk en betaalbaar te krijgen en het kan 48 uur nadat u uw bestelling bij haar heeft geplaatst bij u worden afgeleverd per e-mail profcindyinvestments@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!